september 2011

Dior Vernis

Endelig fant vi den perfekte gråfargen vi har lett så lenge etter. Vanligvis tilber vi Chanel sine neglelakker, men for første gang har de trukket det korteste strået. Chanel mangler virkelig en gråtone i samlingen sin, så vi måtte til nød kjøpe en Dior. Menmen, hvem vet.. Kanskje Dior overrasker oss!Choco Pizza

Noen gang vurdert å mikse to helt utenkelige ingredienser bare for å teste ut hva resultatet ble? Som små testet i alle fall vi ut alt mulig fra kaviar og syltetøy til olivenolje med melis (Ikke godt!). Vel, sjokolade og pizza er i alle fall to ting vi aldri hadde tenkt på å slå sammen før. Så når choco pizza stod på menyen kunne vi ikke noe annet enn å teste det ut. Overraskende nok var det utrolig godt, eller kanskje ikke så sjokkerende allikevel når man tenker på hvor glade vi er i sjokolade.
Sjokoladeflak, banan og marshmellows!

Vintage Heaven

Vi har funnet vårt shoppingparadis. Oxford Street her i Sydney er fylt til randen av unike butikker med en god blanding av nye designere og vintage. Absolutt et must! Her er bilder fra favorittbutikken, vintageskatter på hver henger. Synd vi reiser med verdens minste sekker og ikke er på shoppingferie..

Ear Cuff

Fra Sportsgirl

Miss you little bag

Som de sentimentale menneskene vi er minnes vi tilbake til siste shoppingtur før vi reiste ut i den store verden. Vi fikk aldri vist dere det nye tilskuddet i mulberryfamilien! Perfekt for studiestart til våren. Say hello to Mr. Elkington.Down Under
Bukse Gina Tricot, Jakke H&M

Sunlight

Vi koser oss nesten i hjel her i Sydney. Late dager med haugevis av cafebesøk og tusling rundt i byen. Nå skal vi nyte vår siste lørdag på wakeup med vors på rommet med noen nye venner fra Canada og Finland, så får vi se hvor kvelden ender..Beach Walk

Noen gang opplevd å bomme totalt? Følelsen av å ha på seg helt feil antrekk, komme på vorspeil som den eneste med alkohol eller ende opp i kinosalen som den eneste over 8 år. Idag klarte vi det igjen. Hostellet har gratis turer man kan bli med på, og i dag tenkte vi å prøve ut beach walk. Vi pakket for en deilig dag på stranden med poser fulle av moteblader, booker, frukt og snacks. Bikiniklare med slippers møtte vi opp og gjorde narr av de andre deltakerne som hadde på seg joggesko og ryggsekk. Hvem går i treningsklær på stranden? Det hadde kanskje vi også gjort hadde vi visst at beach walk faktisk innebærer gåing -i FIRE timer. Så vi klatret, peste og hoppet fra sten til sten med hendene fulle av poser. For hver strand vi kom til fikk vi en fem minutters pause som vi brukte til å proppe i oss så mye av matvarene vi kunne. Bladene forble uleste og vi har ikke engang stukket tåen i havet. Neste gang reiser vi solo i ekte M and Dee stil.Darling Harbour

Exception

Ettersom vi bare hadde med verdens styggeste kameraveske beregnet på rundtur i India var det en nødvendighet å gå til innkjøp av en ny veske her i Sydney. I og med at vi er på felles budsjett som egentlig ikke tillater to nye vesker kjøpte vi en på deling. Smart her kanskje, men hva med når vi kommer hjem? Kranglingen om hvem som får vesken sparer vi til hjemturen, haha!Around Sydney

Idag har vi vært rundt i hele byen. Vi startet på Zoo med kengeruer, koalabjoorner og krokodiller. Her var det ikke bare småbarna som hadde det gøy! Deretter tok vi turen videre for å se operahuset, etter å ha vært her over en uke var det på tide. Til lunsj så vi verdens mest fristende sushiplakat og styrtet inn for å bestille. Da vi hadde bestilt drikke innså vi (etter å både ha saumfart menyen og spurt servitøren) at vi hadde havnet på feil sted. Vi klarte derimot ikke å få sushien ut av hodet og endte med en dobbel lunsj.Kleint

Vi har begynt å komme oss godt inn i Sydney sitt uteliv -kanskje litt for godt. Drinker og vin til 3 dollar stykk er en veldig god idee for budsjettjenter som oss, men samtidig blir det lett å bli ute litt for lenge. Alt er vel og bra når vi danser på scener, feirer en ukjent rugby-seier, gjør grimaser til kameraet og hilser på hyggelige solbrune surfere, men når man neste morgen havner på bord med nattens flørt er det hele litt mindre moro. Verdens kleineste middag ble nettopp gjennomført i stillhet. Men ikke tro vi gir opp motet, for nå bærer det snart ut igjen. Mandag er vel klart en festdag det også?

Vi lever baklengs

The day after

Etter å ha utforsket Sydneys nattliv to dager på rad var det deilig med en avslappende dag i parken. Vi endte opp med å sovne i solen og våknet opp akkurat i tide til å rekke kinoen vår. Av alt som gikk valgte vi den mest jentete og hjernedøde filmen Friends with benefits. Akkurat passe underholdene for to slitne sjeler. 

City Walk

Aquarium

På flyet nedover nedover hit til Australia ble vi sittende å se film etter film om skumle haiangrep. Derfor ble vi enige om at hvis vi foorst skulle møte på de skumle beistene skulle vi gjøre det i trygge omgivelser. I dag bar turen til Sydney akvarium for å møte frykten. Skuffelsen ble stor da vi innså at den eneste monsterhaien akvariumet hadde var laget av isopor.. Bedre lykke neste gang! Eller ikke...?

Country dress

Wake Up hostel

Vi bor garantert på tideneste hippeste hostell. Er du backpacker i Sydney må du bare velge Wake up.

I resepsjonen er det 25 dataer for å holde seg oppdatert, eller som oss blogge.

For å komme seg rundt på hostellet bruker vi elektroniske nøkkelkort. Minuset er at du bare får tilgang til etasjen du selv bor på og fellesetasjene.

De syv etasjene er delt opp i syv deler av verden. Vi bor i Søramerika! Fra tidlig til sent dundrer utallige hits fra høytalerne i heisen.

Rommet vårt... Hva skal vi si om det? Her sover vi. Dee øverst og M nederst med manglende utsikt til TV'en.

Det koseligste er det felleskjøkkenet. Her forsøker vi å spise alle måltidene våre. Det mest vellykkede til nå har blitt coco pops og melk.

Rett utenfor kjøkkenet har vi fellesstuen, selv om du aldri får velge tvkanal selv er det fullt av mennesker og god stemning. Og filmkveld! Faktisk så føler man seg så hjemme her på hostellet at alle tusler rundt enten barbeint eller i sokkelessen.


Ok...

... Så ble det ikke helt budsjettkutt i mat heller da! Vi får heller kutte i drikke - bare springvann fremover.

Back to normal

Australia er forskjellig fra India på så mange måter. Med kun tre plagg i ryggsekken følte vi oss en smule utilpass blant trendy australiere. Vi innså at budsjettet måtte justeres. Kostadskuttet gikk utover matandelen (vi lever herved på coco pops) og rett inn på shoppingkvoten. Den som sier det er bortkastet kjenner oss ikke godt nok! Det var med stor lykke vi i dag kjøpte sminke, klær og en etterlengtet barberhøvel!

Surprise

Gjett hvor i verden vi er nå? Med 15 timer fly var det livsviktig med nok lesestoff. Etter hele 10 dager med sekken full av backpackerklær trengte vi å komme tilbake til jenteverden med mote, klær og makeup. Derfor gikk vi amok og handlet blant annet Vouge, elle, cosmopolitan og Nicole Richies nye bok - alt kostet under 80 kr til sammen!! Stjerne i boken til India.

Og for dere som lurer på hvor i verden vi har havnet. Landet er kjent for kengeruer og byen for et operahus!

Høydepunktet

Noen ganger trenger man et avbrekk, spesielt i India. Etter en uke med nan, tandori og masala var det på tide med et steriotype vestlig måltid. Hjertet gjorde et hopp da vi så pizza hut slengt mellom slitne bygninger. Vi bestilte mat for fem personer og klarte ikke å spise opp halvparten av de utallige pizzaene, smårettene, dessertene og på toppen av det hele måtte vi selvfølgelig ha hver vår gigantiske ismocha. Heaven on earth!

Det ekte India

Nå er vi i Mumbai og ser tilbake på alle opplevelsene vi har hatt siden vi kom til India. Alle her nede er ute etter å lure deg, men vi har møtt ett untak. Verdens søteste gamle mann kom til unnsetning da tre unge indiske gutter kom for å plage oss. Vi fikk en privat tour i minareten og hadde photoshoot med blogghistoriens mest ivrige fotograf.

Vi ble skuffet da vi fant ut at vi logisk nok ikke kunne gå i land på vannpalasset...Vi fikk prøve ut den kaotiske indiske trafikken da rickshaw-sjåføren ga rattet til oss. Hjelp!Vi klatret opp til apetempelet i følge av en gutt som fortalte alle mulige skrekkhistorier om apeangrep og viste frem fryktelige arr fra bitt. Antageligvis en unnskyldning for å kunne være vakten vår og tjene seg litt ekstra penger.I tempelet fikk vi prikk i pannen som matchet t-skjortene våre.Vi ankom Mumbai chowpatty beach og var klare for en idyllisk strand med beachbar og badefaktor. Men det som møtte oss var søppelvann og flere titalls sovende indere.For å trøste oss satte vi oss på bakeri og inntok den søteste frokosten ever.

På toppen av en elefant

I dag har vi sightset på ekte indisk vis. To meter over bakken svingte vi fra side til side i en skrekkslagen fryd. Etter det som virket som en evighet opp endeløse bakker kom vi til slutt frem til et palass i fjellene. Så nå har vi fått en ny venn her i India - hils på peanut the elephant!

Umaid Bhaman

Å leve på budsjett i India fører deg til mange rare steder. Nå bor vi i et lite tempel med fantastisk dekorerte rom midt i Jaipur.

M and Dee - det åttende underverk?

I dag stod ett av verdens syv underverker på listen. Vi var klare for en stor turistattraksjon, men var ikke forberedt på at vi selv skulle bli høydepunktet. Fra vi kom gjennom porten ble vi overfalt av indere som ville bli tatt bilde av sammen med oss. Og jo mer lysrosa og svette vi to europeerne ble, jo mer oppmerksomhet tiltrakk vi oss. Plutselig stod vi der med hver vår nyfødte baby i armene, og en kø på minst foorti indere med fotoapparatet klart.

I et annet liv

I dag drar vi videre til Agra og legger Delhi bak oss. Det har på mange måter vært en stor opplevelse, samtidig så må man lukke øynene for all elendigheten her nede. Man kan ikke virkelig se. Bare i Delhi lever det 100 000 barn på gaten. Folk går på do midt i veien, sover på fortauskanten og plukker tomflasker og søppel for å overleve. Selv går  vi fort forbi med øynene festet rett frem. Valget er heller ikke så stort. Stopper man opp et sekund har plutselig 30 stykker flokket seg rundt deg, og drar deg i alle retninger.

Men når vi ligger i sengen om kvelden kommer opplevelsene tilbake. Et gatebarn uten ben som kommer seg frem på et rullebrett. Fireåringene som plukker i søppelet vårt for noe å spise. Tanken på at vi kan forlate dette livet når som helst er deilig, men at så mange er fanget her er samtidig veldig trist. Nå setter vi i alle fall kursen mot toget og Taj Mahal.

Old Delhi

Idag har vi utforsket Old Dehli og spist middag på et lite sted anbefalt av guideboken vår, kalt Karim. For å si det mildt var det ikke helt som forventet. Det minnet mer om et gatekjøkken enn en restaurant hvor all maten ble grillet på gaten. Vi gikk inn i et trangt smug, og var i nærheten av å snu. Men når vi tittet inn satt det to andre britiske gutter der, da slappet vi litt mer av. Vi hadde vår første samtale med andre backpackere og det var deilig å snakke med noen som har det samme synet på livet som oss selv! Når vi så bort fra det shabby utseende var faktisk maten utrolig nok himmelsk (i alle fall i forhold til det andre vi har puttet i oss her nede). Og ingen kan vel klage på en middag til kun 30 kroner.
Her står de og griller maten vår i pøsende regnevær.The beginning

Nå sitter vi i hotellets datarom etter en mildt sagt kaotisk dag. Vi har ikke helt vendt oss til livet som backpackere enda. Planen var at vi skulle spise mat fra gateboder, spasere hvor enn vi kunne og leve i rytme med solen. Til middag endte vi imidlertid opp på en av Delhis finere kinesiske restauranter med den indiske overklasse som selskap. Det kaotiske gatelivet har gjort at vi for det meste tar sykkeltaxi dit vi skal,  og når det gjelder å leve i ett med naturen er det lettere sagt enn gjort med et rom uten vinduer. Iallefall har vi valgt et koselig nabolag (et bilde sier mer enn tusen ord).

Photos of Ajanta Hotel, New Delhi

@ Gardermoen

Du er advart

Imorgen sier vi farvel til sminkepungen, pene kjoler, stylet hår, dobbeltsenger, musserende på byen og høye hæler for tre måneder. I bytte får vi tilbake heldekkende drakter, antibak, rom med rotter, klamme togkupeer og forhåpentligvis en hel del moro. Og dette betyr at dere nå i uendelig mange uker vil følge to helt nye jenter. Slutt på fashionistatilværelsen og hodet i skyene. For nå legger vi ut på vårt livs størtse eventyr. Tør du bli med på tur?

bloglovin 

Velkommen til M and Dees moteblogg! Vi er to jenter på 18 år som alltid har hatt en lidenskap for trender, mote og ikke minst shopping. Vi blogger om våre liv, motedrømmer og stiler.
Les mer om oss her.
Arkivdesign:

bymhr.com

Blogglisten
hits