oktober 2011

In the backyard
Dee: Skjorte, Topp og shorts Topshop, Solbriller H&M
M: Kjole Topshop, Sekk vintage, Sjal indisk marked

bloglovin 

Skål

... for at vi begynner å bli voksne! M er nettopp kommet tilbake fra et vellykket intervju som endte med kontraktskriving der og da. Første jobbdag er torsdag, spennende! I mellomtiden benytter vi anledningen til å feire. Etter at vi finner noen som vil ansette Dee har vi kun et mål igjen før voksenlivet er komplett - en leilighet! Vi har allerede begynt å surfe boligmarkedet og planlagt å ha favorittplaggene på utstilling i stuen. Livet som voksne går bedre enn forventet. 

 

Open the door


M: Bluse H&M, Skjørt Gina Tricot, Lue Vintage, Klokke Smyk
Dee: Jakke H&M, Topp H&M, Bukse Bikbok, Hatt Bikbok, Sko Shoe Lounge, Veske MMRER

Sunday Morning

God morgen alle sammen. Håper dere hadde tidenes halloweenfeiring i går! Etter å ha vært hjemme i en uke nå (føles ut som en evighet allerede) begynner vi å komme tilbake i gamle rutiner. I dag skal det trenes, med baking av brownie etterpå som bonus. Har dere forresten husket å stille klokken? Selv ble vi relativt forvirret av den selvstillende macen og iphonen kombiert med de gammeldagse tikkende klokkene. Men nå skal alt være på plass og det er igjen vintertid over landet. Trist og koselig på samme tid.

The haunted


M: Kjole Zara, Vest Zara, Veske Chanel
Dee: Kjole H&M, Sko Bianco

Autumn Boots

Vår absolutte favoritt for skohunting er uten tvil Shoe Lounge. Fra første handletur med gratis marshmellows og fulle poser var vi solgt. I går fant vi oss et par nye hverdagssko perfekt for høsten! Når det først er råtne blader over hele byen er det like greit å gjøre det beste ut av det med nye sko. 
Clarks

Pick up

Hei kids! Gjett hva vi har gjort i dag? Ettersom vi fremdeles ikke har noe mer på timeplanen enn baking og blogging har vi bestemt oss for å bruke energien vår på noe bra! Så nå skal det kuleste lokallaget i AUF ha sitt første medlemsmøte på mange år. Vi har ringt rundt til flere hundre medlemmer i dag. Du kan tro vi kom over mye rart. Både pratesyke fjortiser man aldri får lagt på røret til, sinte x-medlemmer som ber om å bli strøket av listen og 80 år gamle støttemedlemmer som blir forfjamset av å bli invitert på ungdomsmøte med pizza og brus som lokkemiddel. Nå følger vi strømmen og tar en velfortjent helg, selv om helgefølelsen mangler siden alle dagene går i ett! 


New Shades


H&M

Youngstorget

Vi løper frem og tilbake mellom jobbintervjuer, kjøretimer og møter. Hvem skulle tro at dagene ble så fulle uten verken skole eller jobb? Vi rakk så vidt å ta et bilde på Youngstorvet før vi gikk inn på AUF-møtet tidligere i dag. Vi blir vel snart kjent for å være de sære jentene som står med stativ og selvutløser rett utenfor møtelokalene og poser, haha. 


M: Jakke Saint Tropez, Skjørt Topshop, Tskjorte Zara
Dee: Jakke H&M, Skjørt BikBok, Topp Zara

Fade into darkness

For å leve opp til gårsdagens løfte om å komme oss tilbake til hverdagen har vi brukt dagen på å lage scones og dra å på kunstauksjon. Før vi vet ordet av det skal vi lære oss å strikke og delta på blomsteroppsetningskurs. Hehe, neida, slapp av. Vi har ikke blitt pensjonister helt enda. Det kan man strengt tatt ikke bli når man ikke har jobb heller! Men vi er allerede godt i gang med  CV-laging og jobbrunder. Fingers crossed! 


Dee: Jakke Bikbok, Skjerf og lue H&M, Sko Dinsko
M: Jakke Juicy Couture, Veske Mulberry

Stop the time

Gårsdagen levde opp til forventningene, med gratis musserende, DJ, 25 % på valgfri vare og egen neglelakkbar! For en gang skyld kom vi tomhendte hjem og endte kvelden allerede klokken ni. Vi henger visst fremdeles litt igjen i den australske tidssonen. Men hvem kan vel egentlig klandre oss når det er mørkt halve døgnet? Vi legger oss først i huset og har blitt transformert til morgenfugler. Vi får se hvor lenge det varer.. Night Out

Vi har glidd rett tilbake i gamle vaner med hjemmekos og cafebesøk med venner, men nå merker vi at det er på tide å ta fatt på hverdagen igjen. For å kickstarte det hele skal vi i kveld på H&M sitt event kalt night out på flagshipstoren i Bogstadveien. Så får vi bekymre oss over jobbsøknader og potensielle arbeidsplasser imorgen. Rop ut om dere har noen tips!Behind the castle


M: Topp Topshop, Genser Gina Tricot, Skjørt Lipsy
Dee: Topp Topshop, Belte Zara, Skjørt H&M 

Something old

I går dro vi på loppejakt i gamle trakter, på vår kjære barne- og ungdomsskole. Ivrige som vi var, møtte vi opp et kvarter før tiden og stilte oss i kø kvart på tolv. Fangsten ble allikevel ikke spesielt stor. M fant seg i det minste en skinnsekk - perfekt til skolestart som medisinstudent. 


M: Jakke Red Valentino, Veske Mulberry
Dee: Genser Pins and needles, Kjole Topshop

Donate

Dere har sikkert fått med dere at det er innsamling til TV-aksjonen i dag. Kanskje noen allerede har banket på døren din? Vi har nettopp vært på vår årlige rundtur selv og fått fylt opp samvittighetskvoten for denne gang. 


Peridot

Vi har funnet oss en ny Chanelyndling! Rustikk gull med et hint av grønt, hvor kult er ikke det? Etter to måneder på reisefot uten neglelakk fortjente samlingen vår en oppgradering. Det er så deilig å kunne lakke neglene igjen. Vi vurderte faktisk sterkt å kjøpe en i Australia, men vi klarte aldri å bli enige om hvilken farge, haha. Men hva er det man sier, den som venter på noe godt venter ikke forgjeves?

Charm Club

Som bursdagsgave mellom to bestevenner er et charmarmbånd perekt. Hver eneste lille charm har sin egen historie og minner bak seg. En kengeru fra Australia, en fluesopp som minner oss på vår gamle ungdomsskoleklubb "fluesoppene" aka "FS" og et peacetegn fordi det rett og slett er sånn livet skal være; fredlig og pent.

Her ser dere Dee sin bursdagsgave fra M og kjæresten;


Thomas Sabo

Balloon Girl

Vi er endelig tilbake til Norge! Iskaldt, grått og regn - men vi elsker det. Men det beste av alt, Dee har bursag i dag. Hurra, nå er vi begge 19. Summery

Nå begynner vi hvert øyeblikk på hjemferden. Sekkene er pakket, regningen gjort opp og det siste badet er tatt. Som på slutten av alle våre turer er tilbakeblikket i gang, og det er nesten uvirkelig hvor mye vi har vært i gjennom på våre to måneder ute i den store verden. Da vi la ut på tur klare for tre måneder i India hadde vi ingen aning om hva som faktisk ventet oss. Kommer vi noen gang til å unnslippe familie og venners mobbing for den lille tidsjusteringen ned til en drøy uke i slummens land?Vi fikk i alle fall utnyttet den knappe rundturen godt med underverker, elefanter og veldig veldig mye indisk mat. For vår del har vi sett og opplevd plenty. Tid er jo bare en bagatell i forhold til minner og ikke minst bilder, ikke sant? For bilder har vi plenty av: M smilende foran Taj Mahal, Dee ved siden av en marmorelefant, matfatet på det litt vel shabby spisestedet, enda en smilende M foran et berømt hva-enn-det-er, Dee i en random taxi, begge smilende utenfor Gud vet hvor mange templer, the list goes on and on..Og før vi visste ordet av det satt vi i Australia og sendte mail hjem om at vi på impuls hadde tatt over en ny verdensdel. Første must: kjøpe normale klær og gjenopprette vår hverdag som citygirls.Så nå var vi tilbake til gamle (muligens litt oppgraderte..?) vaner. Cafebesøk hvor minst fem ulike kaketyper var standard, solfylte parker og med litt vel mange kaffevarianter daglig er alt for lett å vende seg til. For ikke å snakke om våre ukentlige kinobesøk på GoldClass der seter og popcorn er byttet ut med lenestoler og matservering. At billettprisen også var justert tenkte vi for øyeblikket lite over.

Og så har vi fått mer en nok av nærkontakt med Australias rike dyreliv. Kengeruene ble nok favoritten, i alle fall sett i lys av at konkurransen var skrikende matstjelende måker og nye ikke så velkommende venner fra insektriket.

Og når vi igjen skal tenke på hvor pengene ble av, er en naturlig del av svaret uteliv i en annen klasse enn vårt lille Oslos (I alle fall når vi hjemme enda henger under 20årsgrensen). Men så hadde vi jo faktisk nettopp kommet fra India der det å i det hele tatt sette foten utenfor hotellrommet etter klokken 7 var umulig.Men etter hvert begynte storbylivet å bli litt for hjemmevant og vi ville legge ut på nye eventyr. Og etter at vi hadde overbevist hverandre om at vi ikke hatt sett snurten av en strand på alt for lang tid bestemte vi oss for å bruke opp resten av budsjettet på en to ukers utflukt til Fiji! Under oppsummeringen oppdaget vi i midlertid at kameraet har et langt bedre minne enn vi selv har, når bilder av oss to lekende på hvite strender like ved Sydney plutselig dukket opp..Men Fiji har uansett vært en opplevelse vi sent vil glemme, som så mye annet vi har vært i gjennom siden vi stod på Gardermoen for hva som virker som et år siden. Sol, varme og nye eventyr hver eneste dag er akkurat det vi ønsket oss, men det skal bli godt å komme seg hjem til fedrelandet også.Little pink dress

Last Beach Day

Siste stranddag her på Fiji har kommet. Vi sier hade til solen og hei til kulden. De store planene om å bli knallbrune til jul er med tristhet lagt på hyllen. Vi er tydeligvis litt for glade i å bade, og blir alt for lett rastløse i solstolen. Når vi kommer hjem angrer vi sikkert bittert på at vi klagde over at det var for varmt!2012

Snart er det nytt år og masse nytt venter oss i det kommende året! Vi skal nemlig begynne å studere på universitet i Oslo. Etter mye reising og opplevelser er vi nå klare for å sette oss på skolebenken igjen. M skal begynne på medisin, mens Dee skal ta fatt på psykologistudier. Dette blir superspennende! Kan dere forestille oss som Dr. M og Dr. Dee eller? Haha! Hvor vi ender vil vel årene vise..LA Candy

Før avreise til Fiji klarte vi å brenne av 2000 kroner på lesestoff (ikke rart vi må reise hjem en måned før tiden). I handleposen havnet blant annet Lauren Conrads triologi.Om boken
I LA Candy møter vi de to bestevenninnene Scarlett og Jane som blir headhuntet til et realityprogram. Eller kanskje ikke så reality allikevel? Jentene kan aldri være sikre på hvem som står bak forfremmelsen, den søte gutten som uventet ber dem ut på date eller hvilke venner som er til å stole på. Før de aner ordet av det er de blitt marionetter i produsentens hender.Vår mening
Selvom LA Candy ikke kan sies å være en selvbiografi, minner plottet gjennomgående om Laurens eget liv som realitystjerne i The Hills, noe som for vår del gir følelsen av instant fame som beskrives med troverdighet. Bøkene gir et innblikk i det å være realitykjendis på både godt og vondt. Vi er vel alle litt nysgjerrige på hvem som faktisk skjuler seg bak kameraet. Serien er perfekt strandlesing for kokte hjerneceller som i grunnen har lyst til å ta det like rolig som kroppen på solsengen. Med andre ord ikke tingen om du ser etter en litterær utfordring, men når gjør man vel egentlig det foran chicklit-hyllen uansett?

Coming to an endMirror Me.

Nå er hjembilletter bestilt og returdato er 21. oktober (selveste  Dee sin bursdag!) Det virker som en evighet siden vi forlot den trygge hverdagen. Blogshots, sminke og i overkant full garderobe føles som et annet liv, men gud som vi gleder oss til å komme hjem til gamle vaner. Vårt tidligere speilbilde virker like endimensjonalt som glassplaten selv. Hvem skulle trodd at vi skulle lære så mye om oss selv og forsåvidt om verden rundt.

Strapped Sandals

Helt forelsket i de nye sandalene som ble med oss videre fra Australia! Synd det blir litt vel kaldt å bruke de hjemme i Oslo bare..


Magiske Bounty Island


Etter en båttur i regnet, som forresten har gitt oss svaret på hvorfor Fiji er så frodig, er vi endelig fremme på vår nye øy: Bounty Island. Og gjett om vi bor fint her! Vi har fått en megahytte helt for oss selv, og løper rundt som gale mens vi peker på ting og  utstøter gledesrop over eget kjøleskap. Når vi ble vist rommet av en hyggelig ansatt ble vi til og med imponert av at han slo på takllyset ved å klappe i hendene, hightech altså. (At det senere viste seg at lysbryteren er verdens tregeste og dermed gav den lure magikeren nok av tid til å flytte seg til midten av rommet for å begynne klappingen, og at det hele var en bløff, er noe vi velger å overse) Vi har til og med muligheten til å velge og vrake mellom fire ulike soveplasser, selvom vi tviler på at noen av oss kommer til å klatre til topps i en køyeseng i nærmeste fremtid.

Og det beste av alt, dere, det er at vi har eget bad! For første gang på over en måned må vi ikke lenger på utflukt for å komme oss i dusjen eller få pusset tennene. Lykkerus og kameradokumentering i boks.Og for å holde myggen unna har vi til og med en magisk myggnetting som svever i luften over sengen vår.

Så her bor vi da, før vi om en ukes tid begynner å nærme oss fedrelandet sakte men sikkert.

Beach Day

Ikke for å friste dere altså, men sånn her har vi tilbrakt dagen vår...

Relaxed

Eksisterer virkelig livet hjemme fremdeles? Skole, stress og jobb virker helt fjernt her vi ligger på Fiji. Vi lever uten tvil det late liv. Det nærmeste vi kommer trening er å bla til neste side av en bok eller å bøye seg frem til sugerøret til drinken vi har i hånden. Det er ikke så alt for lenge til turen nærmer seg slutten, å komme hjem blir litt av en reality check, men å leve på en tilnærmet øde øy er ikke noe vi kunne gjort på heltid.

New Sunglasses

øya rundt

Her bor vi! Hotellet kaller det et bur, noe som forsåvidt passer ganske godt. Under blikktaket er kun det nødvendige, en seng og lampe (som nettopp gikk). For første gang på godt over en måned har vi et rom for oss selv! At man ikke kan låse døren blir derfor et luksusproblem vi tenker lite over. Vi har tross alt ikke så mye verdisaker at det gjør noe.Etter buret tilbriger vi mest tid i baren. Vi klarer ikke å vente mellom de tre måltidene vi får i løpet av dagen og kommer konstant innom for litt påfyll. Hvor mange sjokolader kjøper vi egentlig daglig? Nok til å tømme hele sjokoladelageret til baren i løpet av to dager.
Buret vårt har selvfølgelig ikke bad, så vi dusjer under åpen himmel og palmer. Superdeilig!
Det var ikke bare lett å finne et billig resort som tilbød nett for oss bloggnerder. Men her er altså lifesaveren the office. Her sitter vi akkurat nå og oppdaget til vår glede et nytt sjokoladelager. Puh! Da får vi slukket sukkersuget i dag også..


Hver gang det skjer noe som kan grense til begivenhetsrikt her på øya, slår de ansatte på store trommer. Nå slo de nettopp på trommene igjen, som denne gangen betyr at det er tid for nytt måltid - middag! (Bønner og ris.. Ikke rart vi trenger sjokolade!)

BulaDette er livet

Photos of Mantaray Island Resort, Nanuya

Fiji Next

Nå forlater vi Byron Bay, tidenes hippieparadis. Nye eventyr venter på Fijis tropiske øyer, snakkes der dere!

Golden Wings

Life as backpacker

Nå har vi levd som backpackere i en måned. Fra å leve som Serena van der woodsen på New York palace, utforske ulike boutiqehotell i verdens hovedsteder og ferieturer der shopping er daglig rutine har vi senket standarden til hostellverden. I ukesvis er det meste privatlivet vi har opplevd et seksmannsrom, der en hel natts søvn er utenkelig. En god blanding av earlybirds og natteravner fører til at når sistemann sjanglende slukker lyset begynner den første skjærende vekkerklokken. I de korte periodene med søvn drømmer vi oss hjem til eget bad og store speil. Her er fellesdusj dagligkost og speil er en luksus forbeholdt sparelampene på do. Og stol på oss, det er seriøst ikke digg når du finner forgjengerns brukte tampong på badegulvet.

De vi deler hverdagen med er et kapittel for seg selv. De er drita døgnet rundt med en promille på grensen til dødelig og doene er konstant stengt på grunn av oppkastproblemer (som forøvrig er mat til våre nye venner kakkerlakkene). Vår mannlige nabo ser man som oftest i tettsittende kjole og nettingstrømper mens han brøler til sin medbrakte karaokemaskin. Men dette er vel en del av opplevelsen... ikke sant?

PS de rotete sengene er ikke våre. Vi lover!

Jetsetters

Vi har nettopp ankommet Byron Bay etter 14 timer med både nattog og buss. Spente og med forventninger om badeparadis med sol og blå himmel ble vi lettere overrasket da bussdøren gled opp. Det som møtte oss var pøsende regn og en gradestokk på knappe 14 grader. En ide neste gang kan kanskje være å sjekke værmeldingen? Haha. Med ryggsekken full av klær tilpasset 30 grader i India, og en klar avtale om å komme hjem brune til jul - måtte reiseplanen ta en drastisk vending. Så om tre dager stiger vi på flyet med destinasjon Fiji. Før vi aner ordet av det klager vi igjen på varme og innbilte heteslag. We can't wait!!

Silent Disco

Nå er vi på besøk hos Helene på Manly, en tretti minutters ferjetur fra Sydney. Gjett om vi fikk en varm velkomst! Etter en omvisning i byen ble vi sneket inn på universitetets ice breaker-fest. Der oppdaget vi et nytt konsept - Silent Disco. Alle fikk utdelt hvert sitt sett head phones med ulike musikkanaler og velge mellom. Når man tok av seg øreklokkene ble man møtt av tidenes mest komiske syn. Hundrevis av studenter dansende i stillhet, haha!

M med headphones på!

Velkommen til M and Dees moteblogg! Vi er to jenter på 18 år som alltid har hatt en lidenskap for trender, mote og ikke minst shopping. Vi blogger om våre liv, motedrømmer og stiler.
Les mer om oss her.
Arkivdesign:

bymhr.com

Blogglisten
hits