Reise

New York

Nå er det bestemt at jeg skal til New York med familien i slutten av november. Gleder meg masse! Savner byen litt, kjenner jeg. Alle de høye bygningene, koselige cafeene, de enorme butikkene.. Masse shopping! Det er ingen steder som er bedre å dra for å få litt julestemning. Kanskje det blir et par julegaver også? Jeg fant et kjempegammelt bilde fra mitt første møte med NY som fireåring. Jeg er hun i rødt som gjør seg til for kamera, haha! Sist jeg var i New York var med Dee i påsken. Det kommer ikke til å bli det samme uten henne! Vi tuslet rundt i koselige områder, spiste masse gode lunsjer og shoppet nok for et helt år.. Men det kuleste var kanskje å fly helikopter over byen! Virkelig en opplevelse. Summery

Nå begynner vi hvert øyeblikk på hjemferden. Sekkene er pakket, regningen gjort opp og det siste badet er tatt. Som på slutten av alle våre turer er tilbakeblikket i gang, og det er nesten uvirkelig hvor mye vi har vært i gjennom på våre to måneder ute i den store verden. Da vi la ut på tur klare for tre måneder i India hadde vi ingen aning om hva som faktisk ventet oss. Kommer vi noen gang til å unnslippe familie og venners mobbing for den lille tidsjusteringen ned til en drøy uke i slummens land?Vi fikk i alle fall utnyttet den knappe rundturen godt med underverker, elefanter og veldig veldig mye indisk mat. For vår del har vi sett og opplevd plenty. Tid er jo bare en bagatell i forhold til minner og ikke minst bilder, ikke sant? For bilder har vi plenty av: M smilende foran Taj Mahal, Dee ved siden av en marmorelefant, matfatet på det litt vel shabby spisestedet, enda en smilende M foran et berømt hva-enn-det-er, Dee i en random taxi, begge smilende utenfor Gud vet hvor mange templer, the list goes on and on..Og før vi visste ordet av det satt vi i Australia og sendte mail hjem om at vi på impuls hadde tatt over en ny verdensdel. Første must: kjøpe normale klær og gjenopprette vår hverdag som citygirls.Så nå var vi tilbake til gamle (muligens litt oppgraderte..?) vaner. Cafebesøk hvor minst fem ulike kaketyper var standard, solfylte parker og med litt vel mange kaffevarianter daglig er alt for lett å vende seg til. For ikke å snakke om våre ukentlige kinobesøk på GoldClass der seter og popcorn er byttet ut med lenestoler og matservering. At billettprisen også var justert tenkte vi for øyeblikket lite over.

Og så har vi fått mer en nok av nærkontakt med Australias rike dyreliv. Kengeruene ble nok favoritten, i alle fall sett i lys av at konkurransen var skrikende matstjelende måker og nye ikke så velkommende venner fra insektriket.

Og når vi igjen skal tenke på hvor pengene ble av, er en naturlig del av svaret uteliv i en annen klasse enn vårt lille Oslos (I alle fall når vi hjemme enda henger under 20årsgrensen). Men så hadde vi jo faktisk nettopp kommet fra India der det å i det hele tatt sette foten utenfor hotellrommet etter klokken 7 var umulig.Men etter hvert begynte storbylivet å bli litt for hjemmevant og vi ville legge ut på nye eventyr. Og etter at vi hadde overbevist hverandre om at vi ikke hatt sett snurten av en strand på alt for lang tid bestemte vi oss for å bruke opp resten av budsjettet på en to ukers utflukt til Fiji! Under oppsummeringen oppdaget vi i midlertid at kameraet har et langt bedre minne enn vi selv har, når bilder av oss to lekende på hvite strender like ved Sydney plutselig dukket opp..Men Fiji har uansett vært en opplevelse vi sent vil glemme, som så mye annet vi har vært i gjennom siden vi stod på Gardermoen for hva som virker som et år siden. Sol, varme og nye eventyr hver eneste dag er akkurat det vi ønsket oss, men det skal bli godt å komme seg hjem til fedrelandet også.Magiske Bounty Island


Etter en båttur i regnet, som forresten har gitt oss svaret på hvorfor Fiji er så frodig, er vi endelig fremme på vår nye øy: Bounty Island. Og gjett om vi bor fint her! Vi har fått en megahytte helt for oss selv, og løper rundt som gale mens vi peker på ting og  utstøter gledesrop over eget kjøleskap. Når vi ble vist rommet av en hyggelig ansatt ble vi til og med imponert av at han slo på takllyset ved å klappe i hendene, hightech altså. (At det senere viste seg at lysbryteren er verdens tregeste og dermed gav den lure magikeren nok av tid til å flytte seg til midten av rommet for å begynne klappingen, og at det hele var en bløff, er noe vi velger å overse) Vi har til og med muligheten til å velge og vrake mellom fire ulike soveplasser, selvom vi tviler på at noen av oss kommer til å klatre til topps i en køyeseng i nærmeste fremtid.

Og det beste av alt, dere, det er at vi har eget bad! For første gang på over en måned må vi ikke lenger på utflukt for å komme oss i dusjen eller få pusset tennene. Lykkerus og kameradokumentering i boks.Og for å holde myggen unna har vi til og med en magisk myggnetting som svever i luften over sengen vår.

Så her bor vi da, før vi om en ukes tid begynner å nærme oss fedrelandet sakte men sikkert.

Relaxed

Eksisterer virkelig livet hjemme fremdeles? Skole, stress og jobb virker helt fjernt her vi ligger på Fiji. Vi lever uten tvil det late liv. Det nærmeste vi kommer trening er å bla til neste side av en bok eller å bøye seg frem til sugerøret til drinken vi har i hånden. Det er ikke så alt for lenge til turen nærmer seg slutten, å komme hjem blir litt av en reality check, men å leve på en tilnærmet øde øy er ikke noe vi kunne gjort på heltid.

Fiji Next

Nå forlater vi Byron Bay, tidenes hippieparadis. Nye eventyr venter på Fijis tropiske øyer, snakkes der dere!

Life as backpacker

Nå har vi levd som backpackere i en måned. Fra å leve som Serena van der woodsen på New York palace, utforske ulike boutiqehotell i verdens hovedsteder og ferieturer der shopping er daglig rutine har vi senket standarden til hostellverden. I ukesvis er det meste privatlivet vi har opplevd et seksmannsrom, der en hel natts søvn er utenkelig. En god blanding av earlybirds og natteravner fører til at når sistemann sjanglende slukker lyset begynner den første skjærende vekkerklokken. I de korte periodene med søvn drømmer vi oss hjem til eget bad og store speil. Her er fellesdusj dagligkost og speil er en luksus forbeholdt sparelampene på do. Og stol på oss, det er seriøst ikke digg når du finner forgjengerns brukte tampong på badegulvet.

De vi deler hverdagen med er et kapittel for seg selv. De er drita døgnet rundt med en promille på grensen til dødelig og doene er konstant stengt på grunn av oppkastproblemer (som forøvrig er mat til våre nye venner kakkerlakkene). Vår mannlige nabo ser man som oftest i tettsittende kjole og nettingstrømper mens han brøler til sin medbrakte karaokemaskin. Men dette er vel en del av opplevelsen... ikke sant?

PS de rotete sengene er ikke våre. Vi lover!

Jetsetters

Vi har nettopp ankommet Byron Bay etter 14 timer med både nattog og buss. Spente og med forventninger om badeparadis med sol og blå himmel ble vi lettere overrasket da bussdøren gled opp. Det som møtte oss var pøsende regn og en gradestokk på knappe 14 grader. En ide neste gang kan kanskje være å sjekke værmeldingen? Haha. Med ryggsekken full av klær tilpasset 30 grader i India, og en klar avtale om å komme hjem brune til jul - måtte reiseplanen ta en drastisk vending. Så om tre dager stiger vi på flyet med destinasjon Fiji. Før vi aner ordet av det klager vi igjen på varme og innbilte heteslag. We can't wait!!

Silent Disco

Nå er vi på besøk hos Helene på Manly, en tretti minutters ferjetur fra Sydney. Gjett om vi fikk en varm velkomst! Etter en omvisning i byen ble vi sneket inn på universitetets ice breaker-fest. Der oppdaget vi et nytt konsept - Silent Disco. Alle fikk utdelt hvert sitt sett head phones med ulike musikkanaler og velge mellom. Når man tok av seg øreklokkene ble man møtt av tidenes mest komiske syn. Hundrevis av studenter dansende i stillhet, haha!

M med headphones på!

Beach Walk

Noen gang opplevd å bomme totalt? Følelsen av å ha på seg helt feil antrekk, komme på vorspeil som den eneste med alkohol eller ende opp i kinosalen som den eneste over 8 år. Idag klarte vi det igjen. Hostellet har gratis turer man kan bli med på, og i dag tenkte vi å prøve ut beach walk. Vi pakket for en deilig dag på stranden med poser fulle av moteblader, booker, frukt og snacks. Bikiniklare med slippers møtte vi opp og gjorde narr av de andre deltakerne som hadde på seg joggesko og ryggsekk. Hvem går i treningsklær på stranden? Det hadde kanskje vi også gjort hadde vi visst at beach walk faktisk innebærer gåing -i FIRE timer. Så vi klatret, peste og hoppet fra sten til sten med hendene fulle av poser. For hver strand vi kom til fikk vi en fem minutters pause som vi brukte til å proppe i oss så mye av matvarene vi kunne. Bladene forble uleste og vi har ikke engang stukket tåen i havet. Neste gang reiser vi solo i ekte M and Dee stil.Around Sydney

Idag har vi vært rundt i hele byen. Vi startet på Zoo med kengeruer, koalabjoorner og krokodiller. Her var det ikke bare småbarna som hadde det gøy! Deretter tok vi turen videre for å se operahuset, etter å ha vært her over en uke var det på tide. Til lunsj så vi verdens mest fristende sushiplakat og styrtet inn for å bestille. Da vi hadde bestilt drikke innså vi (etter å både ha saumfart menyen og spurt servitøren) at vi hadde havnet på feil sted. Vi klarte derimot ikke å få sushien ut av hodet og endte med en dobbel lunsj.Vi lever baklengs

Aquarium

På flyet nedover nedover hit til Australia ble vi sittende å se film etter film om skumle haiangrep. Derfor ble vi enige om at hvis vi foorst skulle møte på de skumle beistene skulle vi gjøre det i trygge omgivelser. I dag bar turen til Sydney akvarium for å møte frykten. Skuffelsen ble stor da vi innså at den eneste monsterhaien akvariumet hadde var laget av isopor.. Bedre lykke neste gang! Eller ikke...?

Wake Up hostel

Vi bor garantert på tideneste hippeste hostell. Er du backpacker i Sydney må du bare velge Wake up.

I resepsjonen er det 25 dataer for å holde seg oppdatert, eller som oss blogge.

For å komme seg rundt på hostellet bruker vi elektroniske nøkkelkort. Minuset er at du bare får tilgang til etasjen du selv bor på og fellesetasjene.

De syv etasjene er delt opp i syv deler av verden. Vi bor i Søramerika! Fra tidlig til sent dundrer utallige hits fra høytalerne i heisen.

Rommet vårt... Hva skal vi si om det? Her sover vi. Dee øverst og M nederst med manglende utsikt til TV'en.

Det koseligste er det felleskjøkkenet. Her forsøker vi å spise alle måltidene våre. Det mest vellykkede til nå har blitt coco pops og melk.

Rett utenfor kjøkkenet har vi fellesstuen, selv om du aldri får velge tvkanal selv er det fullt av mennesker og god stemning. Og filmkveld! Faktisk så føler man seg så hjemme her på hostellet at alle tusler rundt enten barbeint eller i sokkelessen.


Ok...

... Så ble det ikke helt budsjettkutt i mat heller da! Vi får heller kutte i drikke - bare springvann fremover.

Back to normal

Australia er forskjellig fra India på så mange måter. Med kun tre plagg i ryggsekken følte vi oss en smule utilpass blant trendy australiere. Vi innså at budsjettet måtte justeres. Kostadskuttet gikk utover matandelen (vi lever herved på coco pops) og rett inn på shoppingkvoten. Den som sier det er bortkastet kjenner oss ikke godt nok! Det var med stor lykke vi i dag kjøpte sminke, klær og en etterlengtet barberhøvel!

Surprise

Gjett hvor i verden vi er nå? Med 15 timer fly var det livsviktig med nok lesestoff. Etter hele 10 dager med sekken full av backpackerklær trengte vi å komme tilbake til jenteverden med mote, klær og makeup. Derfor gikk vi amok og handlet blant annet Vouge, elle, cosmopolitan og Nicole Richies nye bok - alt kostet under 80 kr til sammen!! Stjerne i boken til India.

Og for dere som lurer på hvor i verden vi har havnet. Landet er kjent for kengeruer og byen for et operahus!

Høydepunktet

Noen ganger trenger man et avbrekk, spesielt i India. Etter en uke med nan, tandori og masala var det på tide med et steriotype vestlig måltid. Hjertet gjorde et hopp da vi så pizza hut slengt mellom slitne bygninger. Vi bestilte mat for fem personer og klarte ikke å spise opp halvparten av de utallige pizzaene, smårettene, dessertene og på toppen av det hele måtte vi selvfølgelig ha hver vår gigantiske ismocha. Heaven on earth!

Det ekte India

Nå er vi i Mumbai og ser tilbake på alle opplevelsene vi har hatt siden vi kom til India. Alle her nede er ute etter å lure deg, men vi har møtt ett untak. Verdens søteste gamle mann kom til unnsetning da tre unge indiske gutter kom for å plage oss. Vi fikk en privat tour i minareten og hadde photoshoot med blogghistoriens mest ivrige fotograf.

Vi ble skuffet da vi fant ut at vi logisk nok ikke kunne gå i land på vannpalasset...Vi fikk prøve ut den kaotiske indiske trafikken da rickshaw-sjåføren ga rattet til oss. Hjelp!Vi klatret opp til apetempelet i følge av en gutt som fortalte alle mulige skrekkhistorier om apeangrep og viste frem fryktelige arr fra bitt. Antageligvis en unnskyldning for å kunne være vakten vår og tjene seg litt ekstra penger.I tempelet fikk vi prikk i pannen som matchet t-skjortene våre.Vi ankom Mumbai chowpatty beach og var klare for en idyllisk strand med beachbar og badefaktor. Men det som møtte oss var søppelvann og flere titalls sovende indere.For å trøste oss satte vi oss på bakeri og inntok den søteste frokosten ever.

På toppen av en elefant

I dag har vi sightset på ekte indisk vis. To meter over bakken svingte vi fra side til side i en skrekkslagen fryd. Etter det som virket som en evighet opp endeløse bakker kom vi til slutt frem til et palass i fjellene. Så nå har vi fått en ny venn her i India - hils på peanut the elephant!

Umaid Bhaman

Å leve på budsjett i India fører deg til mange rare steder. Nå bor vi i et lite tempel med fantastisk dekorerte rom midt i Jaipur.

M and Dee - det åttende underverk?

I dag stod ett av verdens syv underverker på listen. Vi var klare for en stor turistattraksjon, men var ikke forberedt på at vi selv skulle bli høydepunktet. Fra vi kom gjennom porten ble vi overfalt av indere som ville bli tatt bilde av sammen med oss. Og jo mer lysrosa og svette vi to europeerne ble, jo mer oppmerksomhet tiltrakk vi oss. Plutselig stod vi der med hver vår nyfødte baby i armene, og en kø på minst foorti indere med fotoapparatet klart.

I et annet liv

I dag drar vi videre til Agra og legger Delhi bak oss. Det har på mange måter vært en stor opplevelse, samtidig så må man lukke øynene for all elendigheten her nede. Man kan ikke virkelig se. Bare i Delhi lever det 100 000 barn på gaten. Folk går på do midt i veien, sover på fortauskanten og plukker tomflasker og søppel for å overleve. Selv går  vi fort forbi med øynene festet rett frem. Valget er heller ikke så stort. Stopper man opp et sekund har plutselig 30 stykker flokket seg rundt deg, og drar deg i alle retninger.

Men når vi ligger i sengen om kvelden kommer opplevelsene tilbake. Et gatebarn uten ben som kommer seg frem på et rullebrett. Fireåringene som plukker i søppelet vårt for noe å spise. Tanken på at vi kan forlate dette livet når som helst er deilig, men at så mange er fanget her er samtidig veldig trist. Nå setter vi i alle fall kursen mot toget og Taj Mahal.

Old Delhi

Idag har vi utforsket Old Dehli og spist middag på et lite sted anbefalt av guideboken vår, kalt Karim. For å si det mildt var det ikke helt som forventet. Det minnet mer om et gatekjøkken enn en restaurant hvor all maten ble grillet på gaten. Vi gikk inn i et trangt smug, og var i nærheten av å snu. Men når vi tittet inn satt det to andre britiske gutter der, da slappet vi litt mer av. Vi hadde vår første samtale med andre backpackere og det var deilig å snakke med noen som har det samme synet på livet som oss selv! Når vi så bort fra det shabby utseende var faktisk maten utrolig nok himmelsk (i alle fall i forhold til det andre vi har puttet i oss her nede). Og ingen kan vel klage på en middag til kun 30 kroner.
Her står de og griller maten vår i pøsende regnevær.The beginning

Nå sitter vi i hotellets datarom etter en mildt sagt kaotisk dag. Vi har ikke helt vendt oss til livet som backpackere enda. Planen var at vi skulle spise mat fra gateboder, spasere hvor enn vi kunne og leve i rytme med solen. Til middag endte vi imidlertid opp på en av Delhis finere kinesiske restauranter med den indiske overklasse som selskap. Det kaotiske gatelivet har gjort at vi for det meste tar sykkeltaxi dit vi skal,  og når det gjelder å leve i ett med naturen er det lettere sagt enn gjort med et rom uten vinduer. Iallefall har vi valgt et koselig nabolag (et bilde sier mer enn tusen ord).

Photos of Ajanta Hotel, New Delhi

@ Gardermoen

Du er advart

Imorgen sier vi farvel til sminkepungen, pene kjoler, stylet hår, dobbeltsenger, musserende på byen og høye hæler for tre måneder. I bytte får vi tilbake heldekkende drakter, antibak, rom med rotter, klamme togkupeer og forhåpentligvis en hel del moro. Og dette betyr at dere nå i uendelig mange uker vil følge to helt nye jenter. Slutt på fashionistatilværelsen og hodet i skyene. For nå legger vi ut på vårt livs størtse eventyr. Tør du bli med på tur?

bloglovin 

Pool Side

Nå er ferien i Hellas over for denne gang og vi er på vei hjem. 

bloglovin 

Kaos

Mange tanker går gjennom hodene våre akkurat nå. De endelige listene over døde er publisert og det gjør utrolig vondt å se alt for mange kjente navn. Verden er urettferdig. Gårsdagens smil virker utrolig fjernt akkurat nå.  
bloglovin 

Vannscooter

Nå er det nøyaktig en uke siden terrorangrepet i Oslo og på Utøya. Ferien vår har selvfølgelig blitt preget av alt som skjer hjemme. Timeslange dager på stranden er en god anledning til å tenke og snakke sammen. Samtidig prøver vi å ha innspill av normale ferieaktiviteter. I dag kjørte vi vannscooter - kjempegøy! 
bloglovin 

Dressed up
Dee: Kjole Topshop, Clutch Marc by Marc Jacobs
M: Kjole H&Mbloglovin 

Sunday night
Dee: Kjole Topshop, Veske H&M
M: Topp Urban Outfitters, Shorts topshop, Solbriller Dolce & Gabbana


Vi tenker på alle dere der hjemme og oppfordrer de som har muligehten til å gå i rosetog i Oslo. Det starter fra Rådhusplassen kl 18 i dag. bloglovin 

Her bor vibloglovin 

Mykonos neste

Da var jeg endelig på vei til Mykonos jeg også for å møte M!

bloglovin

Mykonos by night
bloglovin

Quad Bike

Sånn her kommer vi oss rundt på øya! I de bratteste oppoverbakkene føles det ut som vi ikke rikker oss en centimeter og parkeringen er håpløs fordi den ikke kan rygge - men det er dødsmorsomt! bloglovin

Sommer

I går ankom jeg og kjæresten Mykonos. Da vi kom på hotellet hadde de gjort i stand fruktfat og iskald musserende drikke på rommet, det slår ikke feil! 

bloglovin

Bye bye

Endelig forlater jeg regnfulle Oslo! Siden jeg har bursdag i sommerferien liker jeg å finne på noe spesielt. Tidligere har jeg snorklet på Cuba, sett akrobatshow i Kina og hengt i fallskjerm etter båt i Tyrkia - i år blir det i midlertidig shoppingferie i London! Typisk nok reiser jeg akkurat når Dee kommer hjem igjen. Heldigvis følger hun etter, og vi møtes på Mykonos om litt over en uke. bloglovin

Terracina City


Genser H&M, Shorts Forever21bloglovin

Italia neste

Da er jeg pakket og klar for en uke på stranden i Italia med god mat og masse hyggelige mennesker. Med kofferten full av bikinier og kjoler overser jeg at værmeldingen viser regn og holder på mitt naive syn om at det aldri regner når man er på ferie.
bloglovinNew York Video Review

video:new york


bloglovin

Good Morning New Yorkbloglovin

Helikopter

Etter tre besøk på heliporten holdt været endelig mål og vi fikk fløyet helikopter. Helt utrolig morsomt, absolutt et must når man er i New York! 

bloglovin

New York Diary, day 4bloglovin

The Magnolia Bakery

Etter tips fra søte Cecilie dro vi i dag til Bleeker Street; gaten med byens beste bakeri og hjemstedet til Carrie Bradshaw. Som de matmomsene vi er plukket vi med oss fire giga cupcakes, satte oss ned i nærmeste park og hugget innpå. bloglovin

New York Diary, day 3
bloglovin

Outfit; Central Park

I går startet vi dagen med å ta opp splitter nye antrekk før vi hoppet i taxien til Upper East Side. Etter å ha shoppet i Fifth Avenue, avsluttet vi i Central Park før vi tok taxien hjem for en litt mindre glamorøs pizza og Ben & Jerry's på hotellrommet. Nå skal vi ut å fly helikopter over NYC! Æææ.. Ønsk oss lykke til! 


Dee: Shorts Forever21, Topp topshop
M: Shorts Topshop, Topp H&M, Bluse Topshopbloglovin

New York Diary, day 2

bloglovin

When the lights go downbloglovin

New York Diary, day 1

Vi har nå entret New Yorks drømmetilværelse med cupcakes, taxipraiing og shopping. Menneskene her er så utrolig imøtekommende og positive. På en dag har vi vel fått ti ganger så mange komplimenter som vi pleier å få i Norge (om noen sier dette er falsk høflighet, overser vi dere...). Første dags lærdom er imidlertidig; ta taxi. Da vi satte ut på jakt etter topshop, hadde vi ikke trodd det skulle ta 5 timer å gå nedover Broadway. 

 bloglovin

Arrived in NYbloglovin

NYC tomorrow

Da var tiden endelig kommet. Tidlig i morgen setter vi oss på flyet og header mot The Big Apple; New York City! Som de reiseglade og shoppinggale jentene vi er, blir nok turen en stor suksess. Så da er det bare å krysse fingrene for at vi har klart oppdraget om lett pakking og at vi kommer oss fint frem. Snakkes over atlantern da, dere! 
bloglovin

Arrived in London

Selvom turen fikk en litt stressende start da vi mistet flytoget vårt har resten av dagen i London bare gått med på å gjøre så godt som ingenting. Vi har gått fra park til park, spist crepes og tittet på mennesker. For ikke å nevne å leke med ekkorn da, dagens høydepunkt!

bloglovin

Zermatt Update

Denne vinterferien er det tiende år på rad at familien reiser til Zermatt. Første gang vi kom hit havnet vi imidlertidig først i feil land. Vi klarte å lande i Genova i Italia, istedenfor Geneve i Sveits. Det resulterte i en relativ (...) lang taxitur over grensen. Etter den gangen forelsket vi oss i den lille byen hvor det kun er tillat med elbiler og hester i gatene. 

Oppe i alle de lange lunsjene og matfråtsingen blir det selvfølgelig også litt tid til skiståing. Da jeg skulle kjøpe meg ny skidrakt i år hadde jeg ett ønske og det var at drakten skulle være gul. Å ende opp med en knæsj gul heldress var kanskje ikke det jeg først hadde tenkt meg, men gult ble det nå iallefall.


bloglovin

The joy of Maldivesbloglovin

It's like a dream
bloglovin

Tuddelidu

Da forlater jeg kalde Norge. Det var virkelig på tide! Kjenner kroppen lengter stort etter lit tsol og varme. Ferien går til Maldivene med kjæresten, kan man ønske seg noe mer til jul? Sommerklærne er pakket, flipflopene er gravd frem fra det innerste i skapet og solhatten er på plass. 

bloglovin

New York Baby!

Målet vårt er å ta over verden innen vi er 20 - bokstavelig talt. Men hvordan kan vi ta over en hel globus når vi aldri i det hele tatt har forlatt lille Europa sammen?! M så ingen annen utvei enn å gi Dee en ytterst fornuftig bursdagsgave; nemlig en tur til verden hovedstad; New York! Så i påsken skal vi kle oss som ekte fashionistas/ New Yorkere, trave opp og ned Fifth Avenue, finne frem til de herligste vintagebutikkene og late som om vi er med i Sex and The City.


Image and video hosting by TinyPic


bloglovin

African Life

Må si at jeg og Dee er på totalt ulike ferier nå. Hun koser seg i hjel med butikker og Oxford Street, mens jeg ikke har sett en eneste butikk siden jeg kom. Helt sant! Og jeg savner de ikke engang. Menneskene her nede er så fantastiske. Det vi gjør her nede i Rwanda er å besøke såkalte sparegrupper hvor vanskeligstilte kvinner med HIV, enker og mange barn, sparer fra 50 øre til 2 kroner i uken. Grupper på 30 stykker gir andre og seg selv muligheten til å ta opp lån og drive business. Man får feks kjøpt en geit her nede til 30 kr, og når den avles videre og får barn har man plutselig fått et overskudd.

Her kan vi se en av sparegruppene danser oss velkommen i deres fineste festklær. Man blir møtt med sang og dans, hvor man må danse tilbake for å vise vennelighet. (Lite heldig for min del som ikke eier rytme...) 


Når jeg først er i Rwanda er det vanskelig å ikke nevne folkemordet som skjedde for bare 16 år siden. Hutuene drev ren slakting av tutsiene og på 100 dager ble over 1 million drept. Selv dro vi på et memorial site, en skole i en liten landsby. Her ble tutsiene fortalt at de var trygge, men det hele endte med at 50 000 mennesker ble drept på kun et døgn. Likene lå i deres originale klær og i de samme posisjonene som de ble drept i. Lukten av likene var uutholdelig og hele opplevelsen virket ganske uvirkelig. bloglovin

The City of Blinding Lights

Mens jeg har mistet kontakten med M i bushen nyter jeg selv storbylivet i Londn fult ut. Dagen idag er tilbrunget i Oxford Street, med shopping som det eneste på agendaen. Med hendene fulle av handleposer og koffeininntaket på topp er verden sånn jeg liker den.bloglovin

London Living

I går dro jeg til London med kun helgen til rådighet. To dager i London, er det i det hele tatt MULIG? Det vil med andre ord si; mye å gjøre- liten tid! Vi bor på tidenes minste hotellrom, som jeg mistenker å kalle det en neatby suite, bare for å få folk til å tro at de er heldige. Akkurat nå må jeg ærlig innrømme at handleposer fyller det meste av de ti kvadratmeterne(...)

 Det blir mye farting og taxi. For å være litt kulturell og ikke bare leve 24 timer i døgnet i butikker tok vi turen innom et museum også. Rett fra shopping på Selfridges til mumi-titting.

 

 

For min del var taket nesten like spennende som mumiene.

 

 

Men hvem sier at man må på museum for å se flotte ting? Jeg koooste meg på Shoe Gallery på Selfridges... Og hvem vet, kanskje dette er verdens største sko?

 

 

Nå farer vi videre til musical i splitter nytt juicy antrekk! Selv prøverommet er jo megasøtt!

 

 

bloglovin

A Gladiator In Disguise

På tur med kjæresten blir alltid mye sightseeing (og ikke bare shopping). Så selv om jeg har sett Coloseum og Peterkirken fire ganger før blir jeg gledelig med igjen -spesielt når jeg har fått turen til Roma i gave! Det gikk faktisk så lang at jeg måtte kle meg opp i det nyinnkjøpte treningstøyet hans for å komme inn i kirken. Gud vil tydeligvis ikke se knær og skuldre.


bloglovin

Brutte intimgrenser og sex on the beach

Det høres kanskje klisje ut, men denne uken har gått så alt for fort! For ikke å bli alt for sentimentale har vi laget en mykonos topp minneliste som dere er så utrolig heldige å få ta del i. 

- Daglig bading og fullt inntak av C-vitaminer som ikke kommer i appelsinsmakende bokser. 


- Fest på paradise beach, ingenting slår gale festgjengere i badetøy. Hurra for de som oppfant dansing på bardisken! Og forresten stjerne i boken til paret som viste sin kjærlighet til hverandre i vannet med rundt 200 tilskuere som skriker: "Sex, sex, sex on the beach!" 


- Busstur på vei hjem fra Paradise. Brutte intimgrenser, sterk svettelukt og varsel om oppkast var akkurat det vi trengte for å gjøre kvelden fullkommen. 


- Daglig solnedgang fra balkongen vår med hver vår drink i hånden. 


bloglovin

Posh

Vi har fartet rundt på forskjellige strender hver dag. Alt fra strender med vilt party til den mest avsideliggende og folketomme stranden noen sinne. I dag traff vi jackpot da vi havnet på en strand kjent for sitt poshe rykte. Vekk med strandstolen og frem med sakkosekken! 

bloglovin

Settled in paradise

Vi er nå fremme på herlige Mykonos og gleder oss til en uke med sol og ordentlig sommermote. 

bloglovin

I shouldn't let you in...

I går ankom jeg endelig en av mine herlige yndlingsbyer; London. Etter en trang fllytur og sukking fra kjæresten idet han oppdager at vi sitter på flyet hjemover under VM-finalen(..), var  vi endelig fremme. Men når vi kommer til kontrollen i London nekter de først å slippe oss gjennom fordi jeg ikke har med skriftlig tillatelse fra foreldrene. Jeg har reist til London alene siden jeg var 15 og aldri hatt noe problem med det, også nå da; 5 dager før jeg fyller 18! Vi klarte på en eller annen måte å krangle oss igjennom, men hun avsluttet med:"I trust you, but I probably shouldn't." 

Velvel, når vi først var i London gikk selvfølgelig første stopp til Oxford Street. Ah, det må virkelig være mitt paradis. 

bloglovin

Et gutteliv i Dublin

Når jeg satt meg på flyet til Dublin kan jeg helt ærlig innrømme at jeg egentlig ikke hadde peiling på hva jeg kom til. Bortsett fra et svakt håp om å få se en ekte levende leprechaun og ellers møte noen sjarmerende rødtopper var resten av planene blanke. Nå sitter jeg vel hjemme igjen og kan se tilbake på en ganske uvant storbyferie for min del da fotball, øl og pubbing danket ut shopping og cafébesøk. Det ble selvfølgelig tid til litt park-kos og timeslange besøk hos topshop også, men jeg har absolutt lært meg å elske min nyoppdagede side som fotballentusiast og VM-elsker. Hvem skulle tro det kunne være så utrolig gøy å skrike av full hals til en Tv-skjerm og krangle med nabobordet over offsideregler jeg ikke kan noen verdens ting om?


Men det er uansett alltid like godt å komme tilbake til velkjente omgivelser og få fylt opp koffeinkvoten for dagen. Det tar på å være på gutteferie, dere..

bloglovin

Dublin

Når solen skinner og man er på storbyferie kan jeg ikke tenke meg noe mer naturlig enn å ta turen til parken. Halvdårlig pasta og en direkte vond limejuice er min definisjon på perfeksjon for øyeblikket, i alle fall i Dublin. Med en venninne dopet på smertestillende tar vi det realtivt rolig og går heller for en jevn brunfarge enn sende kvelder.bloglovin

Ettersøkt..

Jeg har stresset, vasket, veid og rotet gjennom de utallige klestårnene på rommet mitt, men til slutt har jeg endelig klart å løse den umulige oppgaven.  Å reise med kun håndbagasje for første gang er virkelig ikke noe å spøke med, i hvertfall ikke når man flyr med diktator-RyanAir som har satt grensen på 10 kilo. Til slutt har jeg endt på imponerende 6,2 kilo. Altså kan jeg få med meg 3,8 kilo hjem igjen (Mattegeni, I know..). Jeg er faktisk så fornøyd med det at jeg måtte ta bilde av vekten. Ah, god og stolt. Selvom jeg er rimelig trøtt, fordi noen holdt meg våken i hele natt..Og så til de som holdt meg våken da; Herreguud, en gjeng tilbakestående menn i 50-årene syntes tydeligvis det var utrolig gøy å kaste tennisball på ruten til uskyldige sovende mennesker. Digg å bli vekket av noe som høres ut som en pistol som går av rett ved siden av øret ditt fulgt av den mest rølpete latteren tenkelig. Jeg håper virkelig jeg har noe bedre å bedrive tiden min på når jeg er 50!


Til slutt traff idiot-lederen deres en taxi. Taxien ble naturlig nok ikke veldig glad..


..og før jeg visste ordet av det dukket det opp enda fler taxier, som heller ikke var spesielt fornøyde. Så da stod de der da, en gjeng taxisjåfører og kranglet med denne irriterende karen (gubben) i stygg hatt.


Toppen av kaken var da han til slutt begynte å løpe rundt og rope på tennisballen sin så høyt han maktet, og det viste seg at han ikke kunne si L.. Skal du først holde meg våken natten før jeg skal ut og fly kan du i alle fall lære deg ordentlig norsk..

bloglovin

Toscany girl

Nå som regneværet var på vei tilbake i Oslo igjen var det utrolig deilig å reise bort. Nå har jeg endelig kommet frem til Toscana! Jeg er en evig optimist og har bare pakket lette sommerkjoler og sandaler så vi får håpe været holder seg her. Dette er jo en 50årsdag, så vi startet på ekte vis med Rebus-Quiz, føler meg alltid like "ung og dum" som ikke kan noe om hva som skjedde på 80-tallet og i gamle filmer.. Klarte allikevel å imponere på et spørsmål om mote. Noe må jo jeg kunne også! 

  

 

bloglovin

Køben kaller

Det har blitt mange langhelger i det siste. Når man skipper en fredag føles helgen dobbel så lang! Men denne gangen er faktisk ikke langhelgen bare for shopping og kos. Det er nemlig familieplikter som kaller. København og konfirmasjon, hvem sier vel nei til det?bloglovin

Sommer og sol i Barcelona!

God morgen bloggen! Ny dag i Barcelona, og en ny frokost på Starbucks. I går var vi en tur i El Raval som er et kjent strøk for å shoppe vintage, hvor jeg fant en herlig liten veske fra butikken Lullaby. Ellers har jeg ikke gjort noen store innkjøp, men fått shoppet litt. Det beste med turen er vel nesten det nydelige været. Jeg blir like overrasket hver gang jeg går ut døren og blir møtt av varm luft og sol. Nå skal jeg ut og nyte min siste hele dag i Barcelona, og forhåpentligvis få litt farge!

bloglovin

Dee in Barcelona

Da har jeg endelig klart å finne internett her i Barcelona. Det har seg nemlig sånn at vi bor i den herligeste lille leiligheten, med verdens minste balkong ut i bakgården, men .. Uten internett. Etter å ha sittet i rundt en time og prøvd å gjette passordene til de trådløse nettene jeg fant, ble redningen til slutt frokost på Starbucks. Hurra for mocca og blogging! Uansett, byen er herlig og jeg kan ikke vente med å sjekke ut shoppingen. Det er vel heller ingen nedtur at det er rundt 18 grader og sol?


bloglovin

Frankrike... igjen!

Det føles nettopp som at jeg og Dee kom hjem fra Paris. Allikevel så farer det ut igjen! Men det er vel sånn det skal være også? Denne gangen er ikke Paris målet, men de franske alpene. Det blir herlig det også, da. Masse skiståing og laaange lunsjer.  Det passer jo bra, for jeg har jo nettopp lært meg et par fraser fransk i Paris. Hihi, vi får se om jeg finner noen å imponere...

Vi pleier alltid å dra med den samme store gjengen til det samme stedet. Et lite hyggelig chalet, men nokså in the middle of nowhere. Tror da jeg skal klare meg her, eller hva? 


Hva skal du i påsken?


bloglovin

Inspiacion de Paris; the city of love

Paris må være en av verdens mest vakre byer. Dette er virkelig et sted man kan hente inspirasjon fra. Her er våre personlige favoritter blant de flere hundre bildene vi tok i løpet av turen! 
bloglovin

Au revoir Paris


bloglovin

Paris, vi vil savne deg!

Dagen i dag har vi tilbrakt i Montmartre. Vi har blitt rene proffene på metroen, vendt oss til den franske spotify-damen og spist så mange croissanter at vi snart sprekker. Utrolig trist at vi må dra hjem allerede i morgen!

Hvem ville vel ikke savnet denne frokosten? 

Eller å endelig kunne blogge våroutfits? 


Kjøre små tog rundt i Paris, et must når M and Dee er på tur! bloglovin

Sightseeing i Paris

Nå skal vi ut å spise, satser på bedre lykke i dag! Vi har ikke kommet hjem før nå og er ekstremt slitne. Fra kun i dag har vi over 300 nye bilder på kameraet(...) For å rekke middag må vi dra ut nå, men updates kommer senere! 

bloglovin

PJUK

Ny morgen og vår første hele dag i Paris. Vi skal straks ut å spise frokost, selv om det helt ærlig ikke virker spesielt fristende etter gårsdagens matopplevelse.. Det regnet nemlig i Paris i går kveld og for ikke å ødelegge skinnjakkene våre tok vi det første og beste (eller verste?). 

Vi fant oss et japansk sted med herlige bilder av sushi og eksotiske kyllingspyd med masse ulike sauser og salater. Da vi kommer inn er det første vi legger merke til en bar som skifter farge og strobelys. Kanskje ikke det beste valget..? Med en lite engelsksnakkende fransk-japaner starter problemene allerede under bestillingen. Det viste seg at hver eneste rett på menyen var en treretter med misosuppe og "salat". Det viste seg at de herlige kyllingspydene var fiskespyd og at de kun serverte soya. Kveldens første smakfulle rett var en skål misosuppe med tofu og hermetiserte champignoner. Suppen lignet mistenkelig på trappevask vannet vårt godt ute i vasken! Kanskje ikke den mest apetittvekkende sammenligningen.. Kveldens andre rett var en bolle med såkalt salat. Det vil si; kål blandet med sitron, kokkosmelk og sesamfrø. Dee insisterte på at de i tillegg hadde blandet inn fiskeolje med kokkosmelken. Vi var uansett enige om at dette smakte PJUK. 


Til slutt kom endelig sushien vår, etter to boller kål og to boller miso hver. Vi var temmelig kvalme, med maskara under øynene etter alt for mange latterutbrudd. I dag er vi helt klare for et nytt forsøk. Regn eller ikke regn, vi skal finne en god restaurant - for en gang skyld! 
bloglovin

Living the life in Paris

Er det en ting vi merker når vi er på ferie sammen, er det at ingen av oss eier et fnugg av stedsans. I dag har vi for eksempel forestilt oss at vi har gått over ca hele Paris. Vel hjemme med kartboken oppdager vi at vi kun har vært innom et par kvartaler. Så hvis vi skal komme oss gjennom byen er det bare å sette opp tempoet! 

Da vi gikk ut av hotelldøren tullet vi om at vi følte oss veldig "parisiske". Dere kan gjette at selvtilliten vår steg til værs da vi hele to ganger ble spurt om vi kunne forklare veien til ulike steder. Turister er alltid like slitsomt, heh.. 

Som de ekte pariserne vi er gikk vi innom verdens søteste lille bakeri og kjøpte med oss et lite kakeutvalg. Vi fant en koselig park og satt og oss ned og nøt varmen. 
Etter å ha spist ferdig kakene våre tok vi turen videre for å oppdage nye deler av Paris. Bare et lite problem; etter en time gåing i motsatt retning fant vi oss plutselig tilbake til den samme parken. Kanskje et tegn på at dette skal bli vårt Paris-stamsted? 
Au revoir! 
bloglovin

We have arrived in Paris

Nå har vi endelig kommet frem til hotellet etter en rimelig hektisk metro-opplevelse. Der blant annet M ble sperret inne mellom to sperringer, da hun ikke var rask nok gjennom med kofferten! Heldigvis er jo franskmenn så utrolig sjarmerende og hjelpsomme at vi klarte oss helt fint... Hehe.. Nå skal vi ut å nyte byen! Blogges senere. 


bloglovin

Paris, IMORGEN?

I dag tidlig fikk vi jo som sagt høre at det var langhelg helt til tirsdag(!). Vi tullet litt før tentamen i dag om hvor deilig det hadde vært å reise bort, ta en random tur et eller annet sted. Spesielt fristet en by hvor snøen hadde forsvunnet med gode shoppingmuligheter. Det vi ikke hadde trodd var at vi 10 timer senere bestilte tur til Paris! Og gjett når vi reiser? Allerede i morgen! En liten hake er kinesisktentamen på tirsdag. Men man kan da lese kinesisk i Paris? Hehe... 

Så nå er det bare å pakke kofferten i en fart og få skjønnhetssøvnen vår til i morgen. Flyet vårt går grytidlig! Det blir selvfølgelig oppdateringer underveis, macen er pakket :) bloglovin

Goodbye Zermatt

Det er alltid litt blandede følelser når man reiser hjem fra ferie. Jeg gleder meg til å komme hjem til den deilige sengen min, se igjen ikke den fullt så vakre byen Oslo og selvfølgelig møte alle kjære der hjemme. Allikevel må Zermatt være verdens mest sjarmerende by. Det er kanskje en grunn til at vi er på skiferie her for tiende år på rad.. 

Det er forbud med biler, så her går både bussene og taxiene på el! Byen er knøttliten og alle innfødte kjenner hverandre. Det finnes også verdens beste sjokoladebutikk her, full av godbiter! Hadde den fantes i Oslo ville jeg garantert gått opp 10 kilo. Til tross for at byen er liten og shoppingutvalget er lite, har jeg klart å finne meg noen Odd Molly-skatter. Gled dere til å se! 
bloglovin

Off to Zermatt

Nå har vi akkurat kommet hjem fra skolen etter å ha sluttet i revyen. Vi hadde egentlig håpet på å få skuespillere, men da dette desverre ikke ble noe av fant vi ut at det var like greit å ta seg en velfortjent ferie! :) Det har i hvertfall vært gøy så lenge det varte og vi gleder oss veldig til å komme på forestillingene og se det ferdige resultatet. Elvebakkenrevyen spilles fra 3. mars og kommer til å ha de beste kostymene noen sinne så alle må komme å se, det skal i hvertfall vi! :)

M flyr allerede i kveld til Zermatt for en skikkelig skiferie. Første gang hun flyr alene, så det er jo litt skummelt. Dee har derimot slått seg ned i sofaen med Sex and the City, så får vi se hva planen for resten av ferien blir!


(Bilde fra Zermatt vinterferien 09)

Ha en fin søndag alle sammen!

bloglovin

Goodbye London!

Da var vårt opphold i London over for denne gang. Det har vært en herlig dag med gratis forrett, en ekstremt sterk pizza og alt for mye is. Nå sitter vi og venter på taxi til flyplassen og drømmer om dagen vi skal tilbake!

I morgen venter nok en kjedelig skoledag.bloglovin

Having fun in chinatown

Vi elsker asiatisk mat, og da var det også en selvfølge at vi ville besøke Chinatown i London. I og med at vi egentlig ikke visste hvor vi skulle gå hadde vi kjempeflaks da vi overhørte at det engelske paret i samme heis som oss også skulle Chinatown. Vi fikk et litt rart blikk da vi etter fem minutter rask gange fortsatt hang klistret i hælene deres. Vi må vel bare innrømme at vi ikke har den beste retningssansen!Vi endte opp på Golden Dragon. Vi spiste en god crispy duck, forferdelige vårruller og en enda verre shreded beef-rett med en skummel oransjefarge... 
Hele turen har vi savnet en virkelig god dessert. Derfor stilte vi oss selvfølgelig i den lage køen inn til den popiulære haagen dazs-isbaren. Et must for alle is- og drinkelskere. 

Etter syv kuler med is og en gigantisk "cool summer" hev vi oss inn i en taxi tilbake til hotellet. I morgen blir det shopping i Notting Hill før vi skal på det beryktede foredraget på Royal Geographical Society... 

Nattaklem fra oss i London! 


bloglovin

Shopping i London

Beklager for sen oppdating, men vi har vært alt for opptatt av shopping til å i det hele tatt tenke på blogging... Men bedre sent enn aldri! Vi har det iallefall helt fantastisk og koser oss masse. Vi har ikke opplevd noen store matopplevelser enda, M and Dee har nemlig det med å velge de mest shabby og rare restaurantene... 

Her for eksempel er vi på en pizzarestaurant som bare serverte pizzaer uten tomatsaus...


Vi har fått shoppet masse...


Blant annet på Juicy Couture. Hvor vi brukte sykt lang tid i prøverommet (blant annet til å ta bilder..) 

Her er resultatet av Dees shopping. 


..... Og Ms shopping. 

Nå skal vi snart ut å spise i Chinatown, satser på at vi finner et bra sted der iallefall. Klærne får dere se nærmere når vi kommer hjem. 

Ha en super fredag! bloglovin

London

Nå er det endelig bestemt. M and Dee reiser til london i slutten av januar!! Hotell og flybilletter er bestilt og planleggingen er alt i gang. Selvfølgelig skal det bli tid til masse shopping, men vi skal også være litt flinke og kultiverte. M var nemlig på "jungeltur" i sommer, og er invitert til Royal Geographical Society. (grunnlagt av selveste Darwin....) Så siden vi er så flinke og smarte får vi turen til og med spandert av foreldrene OG vi får politisk fravær fra skolen. Da kan det vel ikke bli bedre?


Vi elsker å reise sammen! Her er et bilde fra vi var i Polen med klassen i tiende. Mens alle andre skoler tok de hvite bussene, valgte vår skole fly. Haha.

Har du vært i London før?Praha i bilder

Sent i går kveld kom jeg hjem fra kjærestetur i Praha. Jeg har hatt det kjempefint! Praha overrasket meg virkelig. Byen var utrolig koselig. Det ble selvfølgelig litt tid til shopping også. Det var til og med topshop der!
 
Hva er ditt favoritt-reisemål?


Milan by night

Hei alle der hjemme! Nå er jeg en rask tur innom hotellet før vi skal ut for å spise middag. Milano er en utrolig koselig by, spesielt med all julepynten og lysene, er en utrolig koselig stemning i hele byen! Vi har allerede gått oss bort et par ganger, men er jo en del av det å være i en ny by det og da :)
Og M kan bare glede seg, for jeg har alt kjøpt en gave til henne, som jeg selv synes er utrolig stilig!

milan by night


always dee

Milano here I come!

Da er jeg straks ferdigpakket til Milano imorgen! Planen var egentlig å starte i god tid sånn at jeg kunne legge meg tidlig og se våken og utvilt ut imorgen, men hvem er det vel som ikke ender opp med å utsette pakkingen til absolutt siste mulig øyeblikk? Jeg er ihvertfall utrolig flink til å utsette ting.

Her kan dere se en liten smakebit på noen av outfitene jeg vil gå med i helgen, men forhåpentligvis vil denne kofferten være mye fullere når jeg kommer hjem igjen!

koffert milano

Nå er jeg hvertfall klar for tur! Neste innlegg fra meg kommer fra Milano, så dere kan bare glede seg kjære blogglesere :)

always and forever dee
Velkommen til M and Dees moteblogg! Vi er to jenter på 18 år som alltid har hatt en lidenskap for trender, mote og ikke minst shopping. Vi blogger om våre liv, motedrømmer og stiler.
Les mer om oss her.
Arkivdesign:

bymhr.com

Blogglisten
hits